Data: 2015-01-21 21:51:32
Temat: Re: Groch
Od: Tata <k...@k...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-01-21 20:02, XL pisze:
> Dnia Wed, 21 Jan 2015 17:58:57 +0100, Tata napisał(a):
>
>> Groch cały łuskany moczyłem cały wieczór, noc, do południa i dzisiaj
>> gotowałem go 1,5 godziny. Później dodawałem składniki do grochówki, cały
>> czas gotując zupę. W sumie groch gotował się ponad 2 godziny i dalej
>> jest twardy. Internauci piszą, że wystarczy moczyć groch
>> kilka-kilkanaście godzin i gotować 1-1,5 godziny. Jak UGOTOWAĆ groch,
>> żeby był miękki, a najlepiej, żeby rozgotował się?
>>
>
> Skąd mialeś ten groch? - pewnie to jakaś pastewna odmiana.
>
Stare, kilkuletnie zapasy, kupione w sklepie spożywczym. Ale to chyba
nie powód twardości?
Z ukłonami
MJ
|