Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grzybobranie Re: Grzybobranie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Grzybobranie

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: bbjk <b...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Grzybobranie
Date: Mon, 19 Oct 2015 20:39:19 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 19
Message-ID: <n03dco$hgi$1@node2.news.atman.pl>
References: <s...@f...lasek.waw.pl>
<6...@g...com>
<mvvbi0$vsc$2@node2.news.atman.pl> <n00b5r$tei$1@dont-email.me>
<n00cka$1io$1@node2.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<n00hvm$725$1@node2.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5623e7ab$0$27506$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5623fd55$0$8366$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<562409c3$0$678$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<n01osd$904$1@node1.news.atman.pl>
<562521d5$0$27515$65785112@news.neostrada.pl>
<n037vr$bvl$1@node2.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<n03ac9$asv$1@node1.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.218.116.103
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1445279960 17938 83.218.116.103 (19 Oct 2015 18:39:20
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 19 Oct 2015 18:39:20 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101
Thunderbird/38.3.0
In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:367197
Ukryj nagłówki

W dniu 15-10-19 o 20:21, Jarosław Sokołowski pisze:

> Może tylko się naczytałem. W takim razie napiszę teraz, nic straconego.
> Wydawało mi się, że taki bób wyschnięty na kamień będzie się długo
> gotował. Literatura przedmiotu twierdzi, że nie, że szybko się rozpada.
> W jednym z opisów starobobowa bryjka sosiła właśnie młody zielony bób.
> A u nas kiedyś z bobowej mąki na przednówku wypiekano nawet chleb.
> Jest też afrykańskie danie (Sudan czy Etiopia) z długo gotowanego bobu.
> Aż do rozpadu. Taki bigos jakby. Z cebulą czy czosnkiem do smaku. Pastę
> ową zjada się z pieczywem. Więc raczej humus niż falafle.

Tak, to wygląda na hummusopodobne, a ja tymczasem znalazłam sporo
przepisów na falafele z suszonego bobu, chyba pożenię ten
http://zdrowszejedzenie.pl/falafele-z-bobu/ z tym
http://samiraka.blox.pl/2012/01/Falafel-z-sosem-tahi
ni.html
--
B.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.10 bbjk
19.10 Ikselka
19.10 Qrczak
19.10 Jarosław Sokołowski
19.10 Ikselka
19.10 Qrczak
19.10 Jarosław Sokołowski
19.10 Ikselka
19.10 Qrczak
19.10 Jarosław Sokołowski
19.10 FEniks
19.10 Jarosław Sokołowski
19.10 FEniks
19.10 Pszemol
20.10 Jarosław Sokołowski
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?