Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.man.poznan.pl!n
ewsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Vefour" <V...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Grzybów nie myjemy ?
Date: Sat, 6 Sep 2003 12:53:58 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <bjcee6$2dj$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: qi66.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1062845702 2483 80.50.245.66 (6 Sep 2003 10:55:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 6 Sep 2003 10:55:02 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:172568
Ukryj nagłówki
Użytkownik "z...@k...pl" <o...@W...onet.pl> napisał w
wiadomości news:10d5.00002ab6.3f57bf14@newsgate.onet.pl...
> Ciekawy jestem opini na temat tej wypowiedzi cytuje: Proponowane potrawy
> przygotowano, głównie wykorzystując kurki i podgrzybki. - Leśnych grzybów
nie
> myjemy, a jedynie delikatnie oczyszczamy z ziemi i igliwia - radzi szef
kuchni
> Aquarelle Piotr Pabisiak. Koniec cytatu.
> Dziewi mnie tego rodzaju stwierdzenie że grzybów nie myjemy... Cytat z
Gazety
> Wyborczej wypowiada się szef kuchni restauracji Aquarelle w hotelu
Radisson SAS
> (4 września 2003)
> Pozdrawiam
> P.S. osobiście zawsze płucze grzyby przed gotowaniem jakoś nie wyobrażam
sobie
> jak bez tej czynności w 100% pozbyć się piasku i innych zanieczyszczeń.
> Zenit
> www.grzybypodhala.prv.pl
> www.grzyby.and.pl
>
Problem, ze jak nabiora wody to sie robia gabczaste. Ja z reguly albo tylko
czyszcze, albo bardzo szybko przemywam i osuszam. No i zalezy jakie grzyby -
pieczarek nie myje w ogole, piasku wnich nie znjadziesz :). Iwkeszy klopot
jest z suszonymi kupowanymi, bo de facto pierwsza woda z odstania, tak
bardoz przydatna, powinn abyc wylana razem z dziadostwem ktore wchlania.
V.
|