Data: 2003-09-06 10:53:58
Temat: Re: Grzybów nie myjemy ?
Od: "Vefour" <V...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "z...@k...pl" <o...@W...onet.pl> napisał w
wiadomości news:10d5.00002ab6.3f57bf14@newsgate.onet.pl...
> Ciekawy jestem opini na temat tej wypowiedzi cytuje: Proponowane potrawy
> przygotowano, głównie wykorzystując kurki i podgrzybki. - Leśnych grzybów
nie
> myjemy, a jedynie delikatnie oczyszczamy z ziemi i igliwia - radzi szef
kuchni
> Aquarelle Piotr Pabisiak. Koniec cytatu.
> Dziewi mnie tego rodzaju stwierdzenie że grzybów nie myjemy... Cytat z
Gazety
> Wyborczej wypowiada się szef kuchni restauracji Aquarelle w hotelu
Radisson SAS
> (4 września 2003)
> Pozdrawiam
> P.S. osobiście zawsze płucze grzyby przed gotowaniem jakoś nie wyobrażam
sobie
> jak bez tej czynności w 100% pozbyć się piasku i innych zanieczyszczeń.
> Zenit
> www.grzybypodhala.prv.pl
> www.grzyby.and.pl
>
Problem, ze jak nabiora wody to sie robia gabczaste. Ja z reguly albo tylko
czyszcze, albo bardzo szybko przemywam i osuszam. No i zalezy jakie grzyby -
pieczarek nie myje w ogole, piasku wnich nie znjadziesz :). Iwkeszy klopot
jest z suszonymi kupowanymi, bo de facto pierwsza woda z odstania, tak
bardoz przydatna, powinn abyc wylana razem z dziadostwem ktore wchlania.
V.
|