Data: 2006-12-20 21:13:35
Temat: Re: Grzyby do uszek - pilne pytanie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"GosiaK" <g...@W...pl> wrote in message
news:emc82r$dlg$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
> Zwykle robie pierogi i uszka na wigilię nieco wcześniej i mrożę. Tak też
> zamierzałam zrobić w miniony weekend. W niedzielę namoczyłam grzyby i
> ugotowałam. Niestety z różnych przyczyn tyle tylko zdołałam zrobić... No i
> tak stoi gar z grzybami (w wodzie - znaczy w tej, w której się gotowały).
> Wyjęłam go własnie z lodówki z zamiarem zrobienia wreszcie tych pierogów i
> uszek. Wywar jest dziwnie gęstawy, całosc jakoś zatraciła ten cudny
> grzybowy zapach, ale żadnego smrodku też nie czuć...
> No i teraz szybkie pytanie - czy mogę jeszcze użyć tych grzybów do farszu?
> Proszę, nie każcie mi zbyt długo czekać na odpowiedź, bo musze załatwić
> sprawę uszek jeszcze dziś.
>
> --
> pozdrawiam cieplutko
> MałGosiaK
Nie powinny się zepsuć - posiekaj lub puść przez maszynkę do mięsa, podduś
cebulę, dodaj grzyby i przesmaż razem... Wywar zagotować wiele grzybów
lekko żeluje wywar na zimno.
|