Data: 2006-08-30 19:31:15
Temat: Re: Grzyby - miodowka, czyli maslak pstry
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kosek" <kosek@_nospam_tarchomin.pl> napisał w wiadomości
news:Xns982FCA962E2B7kosektarchomin@213.180.128.149.
..
> "maf" <m...@n...alpha.pl> wrote in
> news:ed4i6k$rg0$1@atlantis.news.tpi.pl:
>
> Jezeli mowimy o tym samym grzybku (suillus variegatus, zobacz link
> http://www.hlasek.com/foto/suillus_variegatus_a5674.
jpg), to zapewniam
Cie,
> ze to doskonaly grzyb do wszelkiego rodzaju kulinarnej obrobki. Mozesz
> zrobic z nim to, co robisz z podgrzybkami, a w samku nie ustepuje im na
> krok. Do suszenia nadaje sie jak najbardziej.
Dzieki, to ten. Ten grzyb nie ma takiego zapachu jak podgrzybek, czy tez
inne z rodziny maslakow ktore zawsze zbieram. Ugotuje i zrobie marynowany.
Pozdrawiam
maf
|