Data: 2002-11-01 09:21:24
Temat: Re: Gulasz
Od: "mamast" <m...@p...ckp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MW" <a...@a...com> napisał w wiadomości
news:apr4jk$72m$1@gromojar.itpp.pl...
>
> Mam pytanie wczorja robilam gulasz, jestem poczatkujaca kucharka wiec
> wszystkie rady sa dla mnei cenne wg przepisu mialam mieso otoczyc w mace i
> podsmazyc na rozgrzanej patelni a potem do rondla i dusisc \
> Tak zrobilam ale mieso mimo przysmazenia go bylo niesmaczne maka jakas
taka
> rozmiekczona
> Co zrobic zeby gulasz byl dobry?
> --
> --
> Megi
>
> Zrobisz na pewno dobry gulasz, jeśli najpierw podsmażysz cebulę, a nastę
pnie dodasz mięso na gulasz i je dobrze podsmażysz. Po kilku minutach
dolejesz wody i wsypiesz słodką paprykę. Dusisz 1,5 lub 2 godziny- w
zależności od mięsa. Nie ma prawa się nie udać!!!
Pozdrawiam
Magda
|