Data: 2007-05-06 09:54:58
Temat: Re: Gulasz i wino
Od: "Jazzstar" <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "mucho mejor" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:f1g65o$q6l$1@inews.gazeta.pl...
> Jazzstar <j...@o...pl> napisał(a):
>
>> Witam.
>> Mam pytanie, zamierzam zrobić gulasz na winie i tu moje pytanie. Jakiego
>> wina urzyć? Czerwone czy białe? Wytrawne czy nie?
>
> uŻyć czerwonego wytrawnego, byle tylko nie było zbyt podłe np. kwaśne bo
> jak
> wino nie dobre to i gulasz będzie zepsuty, ale jeśli google nie pomogły to
> faktycznie spróbuj lepiej bez wina.
Więc było tak. Wino czerwone wytrawne. Posiekana marchewka, por, seler,
cebula i czosnek zalane winem. Do tego włożyłem pokrojone mięso i marynowało
się to jakieś 8 godzin. Po wyjęciu z marynaty niepachnie i nie wygląda to
najlepiej ale po ududszeniu efekt jest wspaniały.
|