Data: 2006-09-15 10:20:39
Temat: Re: Gulasz z grzybów
Od: Waldemar <w...@i...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
czeremcha schrieb:
> Konrad Kosmowski <k...@k...net> napisał(a):
>
> Odpowiadam uprzejmie :-)
>
>> - jakich grzybów?
>
> mieszanych, z przewagą "rurkowych"
>
>> - 5 min. czy to aby nie za krótko? będą chrupiące (te grzyby) ale chyba
>> nie puszczą odpowiedniego aromatu jeszcze...
>
> udało się i było dobre, więc chyba wystarczyło
>
>> - grzyby należałoby oczywiście sparzyć przed.
>
> Nigdy nie parzę grzybów przed smażeniem czy duszeniem. Prosto na patelnię z
> tłuszczem.
właśnie nie rozumiem skąd ten przesąd z parzeniem grzybów. Też nigdy nie
parzę i smakują.
Waldek
|