Data: 2007-04-24 16:40:53
Temat: Re: Halibut a dorsz
Od: oshin <o...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 24 Apr 2007 17:11:58 +0200, Konrad Kosmowski napisał(a):
> Nie powinno być różnicy aczkolwiek ja bym tego Halibuta w ten sposób
> nie robił,
Zrób :))))))) mniam
Było pyszne.
przepis za Jamiem Oliverem
Blachę posmarować oliwą, na to rybę (w oryginale dorsz). Smarujemy oliwą
oraz solimy i pieprzymy grubo ciosanymi przyprawami. Na to pomidory
koktajlowe w połówkach (czerwone i pomarańczowe), potem mozarella, bazylia,
trochę parmezanu. Skropione dodatkowo oliwą wsadzamy do piekarnika dość
wysoko, i pieczemy w temp. 220o przez ok. 15/20 minut (u mnie w
elektrycznym piekarniku zdecydowanie do 15 minut).
A do tego sałatka z ekskluzywnych resztek:
rukola, pomidory kotajlowe, oliwki, parmezan i prażone orzeszki pinii
jako sos vinegrait
Mniam, mniam, mniam.
--
oshin, ciągle z nienacka
dorota bugla
dopadło mnie - http://oshin.jogger.pl
|