Data: 2006-04-27 13:55:19
Temat: Re: Halibut zapiekany na ruszcie
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lenka" <o...@i...pl> napisał w wiadomości
news:06042712471521@polnews.pl...
> Robiłaś kiedyś ciasto tzw. zapleśniaka albo skubańca? Tam się dodaje ubite
> biała.
> Jeśli te białka nie będą ubite "na sztywno", to wychodzi taka
> półprzezroczysta, kleista (bardzo z resztą smaczna) warstwa.
Jak są ubite na sztywno, to tez wychodzi. Jedyny spsób to dać do piany za
miast zwykłego cukru cukru pudru (ale szybko się podpieka i brązowieje),
albo trochę mąki ziemniaczanej.:P
I po co mi o pleśniaku przypomniałaś, już sprawdzam zapasy po orzechach i
powidła śliwkowe...
Pozdrawiam,
Akulka
|