Data: 2007-09-28 16:00:05
Temat: Re: Homos
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Romer wrote:
> hey,
>
> Czy homos czy hummus to raczej mało ważne - wszyscy wiemy o co chodzi.
>
> Przygotowuję hummus jakoś tak co pół roku na szkoleniu kulianrnym.
> Używamy ręcznego blandera o dużej mocy więc wychodzi dość gładki.
>
> Proponuję zaopatrzyć sie w takie urządząko, zresztą bardzo przydatne
> do innych prac. Wystarczy wersja domowa.
>
> Dodam tylko że ten w puszkach produkowany jest przemysłowo - a oni to
> dopiero mają miksery
> zwane homogenizatormi co ze wszystkiego robią gładką masę.
>
> pozdrawiam,
>
>
W sieci wyczytalam, ze naprawde gladki hummus robi sie ze sproszkowanej
cieciorki. W USA nazywa sie to garbanzo flour, moze mozesz dostac u siebie.
MB
|