Data: 2001-08-09 10:44:51
Temat: Re: How to cook Golonka
Od: sadyl <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jader wrote:
>
> Użytkownik "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.USUNTO> napisał w wiadomości
> news:9ks13l$pli$1@news.tpi.pl...
> > to ja podam ten najprostszy:
> > ugotować wywar z jarzyn wraz z zielkem angielskim i lisciem laurowym
> > do wywaru wrzucić średnia (ok. 70 dkg) golonke i gotowac do miękkości,
> tak
>
> Tylko trzeba dodac, ze musi byc peklowana, bo mi kiedys tesciowa tak
> przyrzadzila surowa i... e...
kwestia gustu, bo ja akurat za taką przepadam (tzn surowa, gotowana w
wywarze ze 3 godziny)
wszelki piwne/smażone/peklowane odmiany już mi tak nie podchodzą
No i oczywiście - do tego kap.kisz.zasm. + setuchna
sadyl
PS: zadroszczę Ci Teściowej - moja co najwyżej ciasto upiecze dla
ulubionego zięcia :))
|