Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: I masełko też szwarcowane...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: I masełko też szwarcowane...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 27


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2011-01-12 01:57:49

Temat: Re: I masełko też szwarcowane...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):

> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-konsumentow-223.html
>
> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych, określić
> można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr. W jego przypadku udział
> żadnego spośród analizowanych kwasów tłuszczowych nie odbiegał w znaczący
> sposób od typowych dla masła wartości.
>
> Pozostałe produkty nie powinny być nazywane masłem, ponieważ tłuszcz
> mleczny w większym lub mniejszym stopniu zastąpiony został w nich tłuszczem
> roślinnym, o czym najwyraźniej zapomnieli poinformować nas producenci.
> Wyjątkiem jest produkt firmy Laktopol, na etykiecie którego znaleźć możemy
> podaną drobnym drukiem informację o dodatku tłuszczów mieszanych.(...)"

Sorry, miało być na "kuchnię". I leci.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2011-01-12 08:44:03

Temat: Re: I masełko też szwarcowane...
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka wrote:

> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-
konsumentow-223.html

>
>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych,
>> określić można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr.

Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata To
nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
J.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2011-01-12 10:03:49

Temat: Re: I masełko też szwarcowane...
Od: Qrczak <q...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2011-01-12 09:44, niebożę krys wylazło do ludzi i marudzi:
> Ikselka wrote:
>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>>
>>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-konsumentow-223.html
>>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych,
>>> określić można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr.
>
> Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata To
> nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
> J.

A czymże są trzy lata wobec wieczności.

Qra
--
limitowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2011-01-12 11:53:21

Temat: Re: I masełko też szwarcowane...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 12 Jan 2011 09:44:03 +0100, krys napisał(a):

> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>>
>>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-
> konsumentow-223.html
>
>>
>>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych,
>>> określić można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr.
>
> Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata To
> nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
> J.

To TY na konkrety o firmie patrzysz? - patrz na FAKT.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2011-01-12 11:58:57

Temat: Re: I masełko też szwarcowane...
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka wrote:

> Dnia Wed, 12 Jan 2011 09:44:03 +0100, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>>>
>>>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-
>> konsumentow-223.html
>>
>>>
>>>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>>>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych,
>>>> określić można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr.
>>
>> Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata
>> To nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
>> J.
>
> To TY na konkrety o firmie patrzysz? - patrz na FAKT.

Ten FAKT jest znany i był poruszany nawet tu już dawno temu, odkrywczyni.
J.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2011-01-12 12:01:35

Temat: Re: I masełko też szwarcowane...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 12 Jan 2011 12:58:57 +0100, krys napisał(a):

> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 09:44:03 +0100, krys napisał(a):
>>
>>> Ikselka wrote:
>>>
>>>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>>>>
>>>>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-
>>> konsumentow-223.html
>>>
>>>>
>>>>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>>>>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych,
>>>>> określić można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr.
>>>
>>> Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata
>>> To nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
>>> J.
>>
>> To TY na konkrety o firmie patrzysz? - patrz na FAKT.
>
> Ten FAKT jest znany i był poruszany nawet tu już dawno temu, odkrywczyni.
> J.

Jesli już, to owszem, odkrywczyni - niedawno podrzuciłam ODKRYWCZY temat o
maśle i smalcu. A to powyższe to była kontynuacja dla przypomnienia o
ostrożności.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2011-01-12 15:49:58

Temat: Re: I masełko też szwarcowane...
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-01-12 02:57, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-konsumentow-223.html
>>
>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych, określić
>> można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr. W jego przypadku udział
>> żadnego spośród analizowanych kwasów tłuszczowych nie odbiegał w znaczący
>> sposób od typowych dla masła wartości.

Ma się jednak tego nosa! Jak tylko trafię na to masło, to zawsze je kupuję.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2011-01-12 15:51:59

Temat: Re: I masełko też szwarcowane...
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-01-12 09:44, krys pisze:
>
> Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata To
> nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".

Faktycznie, trochę stare te dane. Ale wygląda na to, że masło z Warlubia
ciągle dobre.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2011-01-12 16:46:56

Temat: Re: I masełko też szwarcowane...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 12 Jan 2011 16:49:58 +0100, medea napisał(a):

> W dniu 2011-01-12 02:57, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>>
>>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-konsumentow-223.html
>>>
>>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych, określić
>>> można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr. W jego przypadku udział
>>> żadnego spośród analizowanych kwasów tłuszczowych nie odbiegał w znaczący
>>> sposób od typowych dla masła wartości.
>
> Ma się jednak tego nosa! Jak tylko trafię na to masło, to zawsze je kupuję.
>

Ha, to i ja poszukam. A gdzie kupujesz? - o sieć chodzi.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2011-01-12 16:46:57

Temat: Re: I masełko też szwarcowane...
Od: "WykurwistyNick" <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1wuf80i85ojnr$.1qi3ki3gg8gj8$.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-konsumentow-223.html

> Sorry, miało być na "kuchnię". I leci.

Wierzysz we wszystko co piszą w necie? Przecież to widać że to artykuł sponsorowany.
Dlaczego nie ma nazwy laboratorium?
--
Wykurwisty Nick

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Wracając do polepszaczy.
Słony temat.
Kawiarka - jakiej wielkości?
plesn na zoltym serze
Racuchy w mikrofali ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »