| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-01-12 01:57:49
Temat: Re: I masełko też szwarcowane...Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-konsumentow-223.html
>
> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych, określić
> można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr. W jego przypadku udział
> żadnego spośród analizowanych kwasów tłuszczowych nie odbiegał w znaczący
> sposób od typowych dla masła wartości.
>
> Pozostałe produkty nie powinny być nazywane masłem, ponieważ tłuszcz
> mleczny w większym lub mniejszym stopniu zastąpiony został w nich tłuszczem
> roślinnym, o czym najwyraźniej zapomnieli poinformować nas producenci.
> Wyjątkiem jest produkt firmy Laktopol, na etykiecie którego znaleźć możemy
> podaną drobnym drukiem informację o dodatku tłuszczów mieszanych.(...)"
Sorry, miało być na "kuchnię". I leci.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-01-12 08:44:03
Temat: Re: I masełko też szwarcowane...Ikselka wrote:
> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-
konsumentow-223.html
>
>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych,
>> określić można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr.
Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata To
nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-01-12 10:03:49
Temat: Re: I masełko też szwarcowane...Dnia 2011-01-12 09:44, niebożę krys wylazło do ludzi i marudzi:
> Ikselka wrote:
>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>>
>>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-konsumentow-223.html
>>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych,
>>> określić można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr.
>
> Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata To
> nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
> J.
A czymże są trzy lata wobec wieczności.
Qra
--
limitowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-01-12 11:53:21
Temat: Re: I masełko też szwarcowane...Dnia Wed, 12 Jan 2011 09:44:03 +0100, krys napisał(a):
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>>
>>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-
> konsumentow-223.html
>
>>
>>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych,
>>> określić można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr.
>
> Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata To
> nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
> J.
To TY na konkrety o firmie patrzysz? - patrz na FAKT.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2011-01-12 11:58:57
Temat: Re: I masełko też szwarcowane...Ikselka wrote:
> Dnia Wed, 12 Jan 2011 09:44:03 +0100, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>>>
>>>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-
>> konsumentow-223.html
>>
>>>
>>>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>>>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych,
>>>> określić można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr.
>>
>> Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata
>> To nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
>> J.
>
> To TY na konkrety o firmie patrzysz? - patrz na FAKT.
Ten FAKT jest znany i był poruszany nawet tu już dawno temu, odkrywczyni.
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2011-01-12 12:01:35
Temat: Re: I masełko też szwarcowane...Dnia Wed, 12 Jan 2011 12:58:57 +0100, krys napisał(a):
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 09:44:03 +0100, krys napisał(a):
>>
>>> Ikselka wrote:
>>>
>>>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>>>>
>>>>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-
>>> konsumentow-223.html
>>>
>>>>
>>>>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>>>>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych,
>>>>> określić można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr.
>>>
>>> Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata
>>> To nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
>>> J.
>>
>> To TY na konkrety o firmie patrzysz? - patrz na FAKT.
>
> Ten FAKT jest znany i był poruszany nawet tu już dawno temu, odkrywczyni.
> J.
Jesli już, to owszem, odkrywczyni - niedawno podrzuciłam ODKRYWCZY temat o
maśle i smalcu. A to powyższe to była kontynuacja dla przypomnienia o
ostrożności.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2011-01-12 15:49:58
Temat: Re: I masełko też szwarcowane...W dniu 2011-01-12 02:57, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-konsumentow-223.html
>>
>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych, określić
>> można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr. W jego przypadku udział
>> żadnego spośród analizowanych kwasów tłuszczowych nie odbiegał w znaczący
>> sposób od typowych dla masła wartości.
Ma się jednak tego nosa! Jak tylko trafię na to masło, to zawsze je kupuję.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2011-01-12 15:51:59
Temat: Re: I masełko też szwarcowane...W dniu 2011-01-12 09:44, krys pisze:
>
> Jak już coś takiego wrzucasz, to spójrz chociaż na datę. Bo przez 3 lata To
> nawet firma może paść, a nie tylko zacząć "ulepszać masło".
Faktycznie, trochę stare te dane. Ale wygląda na to, że masło z Warlubia
ciągle dobre.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2011-01-12 16:46:56
Temat: Re: I masełko też szwarcowane...Dnia Wed, 12 Jan 2011 16:49:58 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2011-01-12 02:57, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>>
>>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-konsumentow-223.html
>>>
>>> "(...)Przeprowadzona analiza pozwala stwierdzić, że wśród zakupionych
>>> próbek, mianem "czystego" masła, bez dodatku tłuszczów roślinnych, określić
>>> można jedynie Masło Ekstra z Warlubia firmy Jagr. W jego przypadku udział
>>> żadnego spośród analizowanych kwasów tłuszczowych nie odbiegał w znaczący
>>> sposób od typowych dla masła wartości.
>
> Ma się jednak tego nosa! Jak tylko trafię na to masło, to zawsze je kupuję.
>
Ha, to i ja poszukam. A gdzie kupujesz? - o sieć chodzi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2011-01-12 16:46:57
Temat: Re: I masełko też szwarcowane...Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1wuf80i85ojnr$.1qi3ki3gg8gj8$.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 12 Jan 2011 02:45:13 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masl
a-oszukuja-konsumentow-223.html
> Sorry, miało być na "kuchnię". I leci.
Wierzysz we wszystko co piszą w necie? Przecież to widać że to artykuł sponsorowany.
Dlaczego nie ma nazwy laboratorium?
--
Wykurwisty Nick
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |