Data: 2007-10-18 14:24:04
Temat: Re: Ikselka- ciasto ze śłiwkami
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Ciasto kruche lub półkruche z ułożonymi na nim śliwkami podpiec prawie
> do stanu finalnego (można samo ciasto podpiec na blado, ułożyć szybko
> śliwki i znowu podpiec do stanu braku surowości śliwek) - śliwki powinny
> być już prawie upieczone. Wtedy wyjąć i szybko pokryć je dokładnie pianą
> z 3-4 białek ubitą na sztywno ze sporą ilością cukru i z cukrem
> waniliowym tak, aby śliwki nie "przeglądały" spod piany. Zapiec pianę na
> jasnozłoty kolor. Krajać ciasto po wystudzeniu. Jak dla mnie - tylko to
> ciasto istnieje jako "ze śliwkami" :-)
Dziękuję, postaram sie utafić z czasem
--
Gosia
|