Data: 2012-05-07 05:17:52
Temat: Re: Ikselko.....
Od: Bbjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-05-06 22:16, medea pisze:
> Tak, ten patent z podsmażeniem cebuli posypanej papryką też od
> Władysława Łosia podpatrzyłam i stosuję, ale do gulaszu. Zresztą w ogóle
> WŁoś dał mi kilka dobrych wskazówek dotyczących gulaszu.
Szkoda, że Władek już tu nie pisuje, zna historię kuchni jak nikt inny,
a i praktykę ma także.
> Co do ciastek Kruszyny - raz je robiłam, ale nie podbiły mojego serca.
> Może zrobiłam coś nie tak i się zraziłam. Widziałam je ostatnio na
> zdjęciu w wykonaniu Bbjk i nabrałam na nie ochoty.
Może przelecimy etapami po kolei?
Są świetne, bo bardzo szybkie, proste i chyba najbardziej uniwersalne z
wszystkich ciast "dla leniwych lub zapracowanych". Imho ważne jest
masło, w oryginalnym przepisie teściowej Kruszyny występowała o ile
pamiętam margaryna, ale to masło nadaje smak.
--
B.
|