From: "Ela" <e...@b...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@u...pl>
Subject: Re: Ile jedzenia dla gosci
Date: Wed, 24 Jan 2001 11:54:23 +0100
Lines: 28
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2314.1300
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: 24 Jan 2001 11:50:13 +0100, pro.bsb.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41849
Ukryj nagłówki
W takiej sytuacji robie czesto ryz po kubanskualbo makaron zapiekany z
warzywami.
Makaron z warzywami
Kup sobie gotowa mrozonke warzyw (brokuly, fasola marchewka itd.). Pokroj
piersi kurczaka w kostke i zalej na noc wrzacym bulionem. (Oczywiscie ta noc
nie jest niezbedna). Z kurczaczka zagotowac tylko i zaciagnac, wlac
koncentrat pomidorowy. Makaron ugotowac na poltwardo.
Naczynie zaroodporne wysmarowac oliwa i posypac tarta bulka. Ukladac
warstwami: makaron (lub ryz), kurczaki (bez sosu), warzywa. Wierzch posypac
zoltym startym serem i polac sosem. Przepyszne!!! Lepsze z makaronem.
Ryz po kubansku brzmi podobnie. Zamiast kurczaków dodac kielbaski pokrojonej
w kostke i przysmazonej a zamiast mrozonki - papryke w kostke i pomidory w
kostke.
smacznego
Ela
Dorota Szeliga <d...@u...pl> wrote in message news:3A6EB0F5.269@ubik.pl...
> Pierwszy raz szykuje impreze dla wiecej niz 10 osob i zupelnie nie wiem
> jakie ilosci jedzenia (i napojow tez) przewidziec. Mozecie pomoc?
> Oczywiscie wiem, ze to zalezy od wieku, plci, apetytu itd, ale na pewno
> macie jakies sprawdzone metody okreslenia ile czego przygotowac.
>
> Dzieki z gory,
> Dorota
|