Data: 2012-02-11 00:18:08
Temat: Re: Ile tego zaczynu? Było: Pomysł na..
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 10 Feb 2012 15:43:17 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2012-02-10 13:28, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 10 Feb 2012 12:30:23 +0100, medea napisał(a):
>>
>>
>>> No i nie wiem, czy dobrze mi się zaczyn udał, zapach ma taki, jakby coś
>>> sfermentowało.
>> No właśnie MA fermentować 3-)
>
> No właśnie nie jestem pewna, czy to ta właściwa fermentacja. Robiłam
> kiedyś zakwas na żur i tamten mi pachniał.
No to może zamaist mlekowej alkoholowa Ci się wkradła, ale ona pachnie
ładnie. Być moze zatem metanowa, przy której wydziela się m.in.
siarkowodór, a on śmierdzi.
--
XL
|