Data: 2012-02-11 10:41:10
Temat: Re: Pomysł na...
Od: "Majka" <m...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka <i...@g...pl> napisał(a):
> > Jak długo zatem PODGOTOWYWAĆ? 10 minut we wrzątku? Krócej?
> Krócej - licząc od zawrzenia jakieś 5 minut. Mają się w wodzie tylko
> "zeszklić", a nie rozsypać.
Nie rozsypały się w piecy dzięki krótkiemu podgotowaniu, ale... w piecu
musiały pozostać znacznie dłużej, bo prawie 30 minut. Moze to kwestia
niższej temperatury w piecu...
Niemniej dziękuję za poradę powyższą, jak i za przepis.
Efekt był dwojaki:
a/ rodzina, dzieci: zachwyceni 'nowymi' ziemniakami.
Zapach niesamowity, zwłaszcza oleju ze zgniecionym czosnkiem wylanego na
gorące ziemniaki. Przypraw dałam dużo więcej niż w przepisie. Są zamówienia
na kolejne takie ziemniaki.
b/ ja: jedząc doszłam do mało odkrywczego wniosku: to nadal TYLKO ziemniak.
Niewiele mnie ziemniaki tak przyrządzone zaskoczyły, myślałam zwłaszcza o
wnęrzu warzyw, że są zupełnie zwyczajne i nadal takie... ziemniaczane.
Ale to pewnie stąd, że ja ningdy za ziemniakami nie przepadałam.
Majka
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|