Data: 2001-11-19 12:05:56
Temat: Re: Indor na Swieta
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9tas0u$nlc$2@news.tpi.pl...
> Mieso moze byc duszone jezeli ktos woli. Wazne, by
> smak byl wylacznie indyczy, z przypraw jedynie troche soli, na jakims
> delikatnym tluszczu - maselko, oliwa z oliwek. Clou dania to dodatek,
ktory
> w wersji kanonicznej jest pakowanym do bebechow ptaka nadzieniem, a w
mojej
> wystepuje w postaci pieczonej w formie keksowej babki, serwowanej w
> plastrach obok miesa, podlanej sosem z pieczenia (duszenia).
Zdecydowanie zaprzeczam, coby nadzienie można było piec w foremce obok!
Ma zupełnie inny smak!!! nie jest przesiąknięte smakiem indyka, a indyk
wzajemnie smakiem nadzienia...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|