Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news-fra1.df
n.de!newsfeed.ision.net!ision!news.belwue.de!claire.desy.de!not-for-mail
From: Dorota Szuba <d...@d...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: J.Czernikowski -Ciasta, ciastka, ciasteczka-prosba
Date: Mon, 30 Aug 2004 14:08:28 +0200
Organization: Deutsches Elektronen-Synchrotron (DESY)
Lines: 45
Message-ID: <cgv5ah$sov2$1@claire.desy.de>
References: <cguqqp$sihe$1@claire.desy.de> <cgv4as$q2q$1@news.lublin.pl>
NNTP-Posting-Host: lumipc6.desy.de
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.3) Gecko/20030312
X-Accept-Language: en-us, en
In-Reply-To: <cgv4as$q2q$1@news.lublin.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:212772
Ukryj nagłówki
Agusia (Lublin) wrote:
> Uzytkownik "Dorota Szuba" <d...@d...de> napisal w wiadomosci
news:cguqqp$sihe$1@claire.desy.de...
>
>>Potrzebuje listy skladnikow do tortu czekoladowego (zdaje sie mi, ze
>>tam jest jeden taki) z ksiazki
>>Jana Czernikowskiego "Ciasta, ciastka, ciasteczka", z dzialu Torty.
>>Znaki szczegolne: dosc spora ilosc gorzkiej czekolady do utarcia.
>
>
> Witam!
> Tortów czekoladowych jest w tej ksiazce piec róznych. Wybralam ten, w ktorym jest
najwiecej czekolady :-)
>
> Tort czekoladowy
> skladniki ciasta:
> 20 dkg orzechów laskowych
> 40 dkg czekolady
> 20 dkg cukru pudru
> 20 dkg masla
> 8 jaj
>
> skladniki masy:
> 20 dkg migdalów
> 20 dkg cukru
> sk z 1 cytryny
> 2 lyzki smietanki
>
> skladniki polewy:
> 1 tabliczka czekolady
> pól szklanki smietanki
> Jak nie robie nigdy tortów, to chyba na ten sie skusze i zrobie.
> Pozdrawiam!
> Agnieszka i Zlota Rybka
>
Tak to ten, dzieki wielkie Agusiu.
Tak BTW ja wprowadzilam malutka modyfikacje, dodaje odrobinke (taka
plaska lyzeczke proszku do pieczenia do ciasta, wowczas nie jest takie
ubite po upieczeniu. I jak juz pachnie przypalana czekolada to szybko
wyciagac z piekarnika :)) nie sugerujac sie zadnymi patyczkami
wsadzanymi w ciasto. Dojdzie do siebie po schlodzeniu.
pozdrawiam
Dorka
|