Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfe
ed.atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: JUTRO PAELLA...
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <4caf09e2$0$22801$65785112@news.neostrada.pl>
<yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net>
<4caf0aff$0$20994$65785112@news.neostrada.pl>
<12qycyf8azoo7.1s7kb6xik26wv$.dlg@40tude.net>
<4caf0be0$0$22794$65785112@news.neostrada.pl>
<1xl854pppry6w$.1jyj08a5bn8s3.dlg@40tude.net>
<4caf28f5$0$22803$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Fri, 8 Oct 2010 16:42:26 +0200
Message-ID: <18fojmkwnrct7$.1k8y8xmlupzgm.dlg@40tude.net>
Lines: 38
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.132.243
X-Trace: 1286548957 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 21006 95.49.132.243:57041
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:330575
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 8 Oct 2010 16:21:23 +0200, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1xl854pppry6w$.1jyj08a5bn8s3.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:17:18 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:12qycyf8azoo7.1s7kb6xik26wv$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:13:32 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>>
>>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>>> news:yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.
>>>>>>
>>>>>> Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.
>>>>>
>>>>> Bo tak jest.
>>>>> 1) Paella marinara - owoce morza.
>>>>> 2) Paella wieprzowa (wołowa).
>>>>> 3) Paella drobiowa.
>>>>
>>>> E tam, przecież to mają być tylko dodatki.
>>>
>>> Chcesz się targować o proporcje? Przekupa (nie powiem, że stara).
>>
>> Nie powiesz, bo urwę... :-)
>> Jak robisz nadzienie opieńkowe do pierogów?
>
> Duszone z cebulką.
Ja też, plus pieprz, oczywiście. Niektórzy dają jajko czy jakieś inne
wypełniacze (bułkę???) robiąc zagzajer niby-grzybowy, a ja niczego nie
dodaję prócz cebuli, soli i pieprzu, odparowuję uduszone grzyby dosyć
dokładnie i mielę (albo podsmazżm nadzienie po zmieleniu grzybów), ale
byłam ciekawa, jak Ty robisz.
|