Data: 2011-04-01 20:28:36
Temat: Re: JabĹ?ka
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 01 Apr 2011 22:12:43 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2011-04-01 22:04, Veronika pisze:
>>
>> Ale jablka mogly byc z importu.
>
> To na pewno nie był wosk, bo ten nalot był suchy, jakby kurz, tylko
> jaśniejszy. A jabłka wyglądały jak importowane to fakt, jakieś nietypowe.
>
>>
>> Ten bialy nalot to moze byc plesn. Podobno czasem wdziera sie nawet do
>> szczelnie zamknietych chlodni.
>
> Możliwe, chociaż poza dziwnym posmakiem nie ma innych symptomów, które
> można by uznać za psucie się jabłka.
> Na wszelki wypadek będę obierała ze skórki.
Byle grubo. I też niekonuecznie masz gwarancję, ze cały owoc nie jest
przesycony. Patrz mój post sprzed chwili - ostatnie zdanie.
Generalnie - nie kupuj owoców (w tym cytrusów, papryki itp) z takimi
białymi-pylistymi pozostałosciami. Na winogronach sa one wręcz stałym
zjawiskiem, są nie do usunięcia wodą - dlatego nie kupuję, choć uwielbiam.
Zwróć uwagę na zagłębienie przy ogonku "pięknej" papryki - niemal zawsze
tam TO jest też...
|