Data: 2004-05-21 08:52:35
Temat: Re: Jabłka
Od: "elasmo" <e...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dlatego kupuje Ligole a nie jakies parchate suche skorki po jablkach i
> dodalam jeszcze wg mnie( czyli moim zdaniem).
> Napisz Kindze, ktore kontrolowane jablka ma kupowac, by sok byl dobry, bo
> nie wszystkie gatunki tak sa przechowywane.
Mogą być oczywiście Ligole, ale nie ze zwykłej chłodni (które dominują
rynek) tylko z "kontroli" i to niedługo po wyjęciu.
Zapewniam wszystkich, że w dniu dzisiejszym są jabłka właśnie takie
"strzelające i soczyste"
Ja ostatnio kupiłam Cortlandy (i to nie jakieś próchno)
Mam niedaleko domu taką przechowalnię, kupuję skrzyneczkę 15kg. za 15.-
Znam się na jakości przechowywanych jabłek i radzę wybierać takie, które w
dotyku jeszcze nie wydzielają z siebie tłuszczu.(pierwsza cecha świadcząca o
złej jakości jabłek)
Ja wybieram jabłka twarde, nie tłuste, średniej wielkości z takim siwym
nalotem i zielonkawą skórką (te piękne wielkie wykolorowane i czerwoniutkie
to jest własnie próchno)
Życzę owocnych poszukiwań i smacznego!
|