Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.pw.edu.pl!not-for-mail
From: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jablkowy ser
Date: Mon, 19 Nov 2001 10:07:53 +0100
Organization: Warsaw University of Technology
Lines: 32
Message-ID: <9tai0d$og0$1@julia.coi.pw.edu.pl>
References: <9t1aqi$3hu$1@julia.coi.pw.edu.pl> <9t6941$6jb$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: julia.coi.pw.edu.pl 1006160717 25088 148.81.93.2 (19 Nov 2001 09:05:17 GMT)
X-Complaints-To: u...@p...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 19 Nov 2001 09:05:17 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:82484
Ukryj nagłówki
> Hej!
> Napisz coś o konsystencji, ile to się przechwuje i jak to się je - jak
> sezamki czy jak dżem? bez powodu, czy jako omastę?
>
> Namaste!
> EuGeniusz Dębski
Co do konsystencji, to w efekcie koncowym ser jest troche podobny moze do
suszonych owocow (np. moreli), ale nie tak bardzo suchy (trudno okreslic
:o( ) i lekko, prawie niezauwazalnie ciagnacy sie.
Przechowywac... hmmm... Nie wiem ile moze wyniesc max - u nas zawsze konczy
sie jakos bardzo szybko. Najdluzej przelezal (w lodowce, ale moze byc jakies
suche i chlodne miejsce) chyba ok. 2 tygodni (mama zrobila podwojna porcje),
a potem sie skonczyl. Mysle, ze daloby sie i dluzej, ale naprawde trudno
powiedziec ile.
Z czym i kiedy... Mi najbardziej smakuje z nieslodka herbata lub kawa, takze
dobry jest jako dodatek do wina. Z okazji braku okazji tez jest bardzo dobry
;o)
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
|