Data: 2001-11-19 09:07:53
Temat: Re: Jablkowy ser
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Hej!
> Napisz coś o konsystencji, ile to się przechwuje i jak to się je - jak
> sezamki czy jak dżem? bez powodu, czy jako omastę?
>
> Namaste!
> EuGeniusz Dębski
Co do konsystencji, to w efekcie koncowym ser jest troche podobny moze do
suszonych owocow (np. moreli), ale nie tak bardzo suchy (trudno okreslic
:o( ) i lekko, prawie niezauwazalnie ciagnacy sie.
Przechowywac... hmmm... Nie wiem ile moze wyniesc max - u nas zawsze konczy
sie jakos bardzo szybko. Najdluzej przelezal (w lodowce, ale moze byc jakies
suche i chlodne miejsce) chyba ok. 2 tygodni (mama zrobila podwojna porcje),
a potem sie skonczyl. Mysle, ze daloby sie i dluzej, ale naprawde trudno
powiedziec ile.
Z czym i kiedy... Mi najbardziej smakuje z nieslodka herbata lub kawa, takze
dobry jest jako dodatek do wina. Z okazji braku okazji tez jest bardzo dobry
;o)
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
|