Data: 2001-07-30 18:10:35
Temat: Re: Jade do domu!!!!
Od: cezary gmyz <c...@z...media.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article 9k478p$nfa$...@j...coi.pw.edu.pl, Bozena at
b...@s...pw.edu.pl wrote on 7/30/01 7:58 PM:
> Nareszcie!!!!!!!!!!!!! I to juz w czwartek. Valoooo!! Tak sie ciesze.
> Stesknilam sie strasznie.
>
> W zwiazku z powyzszym pzryjmuje zamowienia na przepisy od Szanownych
> Grupowiczow. Postaram sie odnalezc jakies fajne oryginalne dania kuchni
> litewskiej, albo innej (Wilno - miesznka kultur) i uzupelnic moje w
> proporcje, ktore zazwyczaj byly na oko ;o)
>
> Pozdrawiam wszystkich z szerokim usmiechem :o))))))
>
>
> Usmiechnieta
> Bozenka z Wilna :o)
>
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ICQ 81838200
> http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>
>
>
Droga Bozenka!
Interesuje mnie taki znany specjal litewski jak kindziuk. Jadlem ostatnio
wyrob pod ta nazwa pochodzacy z Bialostockich Zakladow Miesnych i musze
przyznac, ze bardzo mi smakowal. Nie jestem jednak pewny czy to czego
probowalem jest tym samym co jada sie na Litwie. Ten w smaku przypominal
troche salami ale byl bardziej piknatny od zwyklego (nie paprykowego ani
pieprzowego) salami. I byl mniej tlusty. Innymi slowami interesuje mnie czy
na Litwie wciaz wyrabia sie kindziuka i jak to sie robi. Czy ludzi
przygotowuja go sami tak jak to sie jeszcze zdaza w Polsce, gdzie tradycje
domowego wedlinarstwa sa jeszcze zywe
Czarek
|