Data: 2006-10-30 15:26:55
Temat: Re: Jagnięcina, właściwie kotlety jagnięce.
Od: "Mariusz" <m...@v...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> No baaa... najlepsze chyba mięsko na kotlety (może ex aequo z dobrymi
> stekami).
No to mnie uspokoiłeś. Nigdy nie robiłem i nie przypominam sobie, żebym
jadł.
Niestety u mnie nie jest powszechnie dostępne i niestety nie jst najtańsze,
ale co tam.
> Nie wiem czy zwykłym, ale polecam balsamiczny ocet.
Zazwyczaj zwykły stosuję. Balsamiczny, który czasem spotykam w sklepie i
kupuję jest taki ciemny i barwi mi mięsko, a to mi na razie przeszkadzało,
ale spróbuję.
Zresztą warto np.
> zdeglasować nim patelnię po smażeniu steków czy kotletów - lekko odparuje
> i
> pyszny sosik gotowy.
Koniecznie spróbuję. Dotychczas dolewałem wina wytrawnego czerwonego.
Mariusz
|