Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.tas
k.gda.pl!newsfeed2.skycache.com!newsfeed.skycache.com!Cidera!cyclone2.usenetser
ver.com!news-out.usenetserver.com!news.randori.com!not-for-mail
From: "Pysk" <y...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8...@p...net> <39b2bdbd$1@news.vogel.pl>
<3...@u...net>
Subject: Re: Jajecznica po włosku
Lines: 35
Message-ID: <2iPs5.784$IvX8.30081580@news.randori.com>
Organization: Information Highway.com Inc. -- http://www.ihiway.com
Date: Mon, 4 Sep 2000 11:30:24 -0700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:33297
Ukryj nagłówki
Gosia B wrote in message <3...@u...net>...
Gocha wrote:
Witam,
osobiscie robie taka jajecznice, z lenistwa uzywam zamiast pomidorow,
gotowej salsy ze sloika.
NIe smaze, lecz wszystko mieszam i smaze na odrobinie masla zmieszanego z
oliwa z oliwek.
Podowienia,
PYSK
No wlasnie ja jadam jako 'wloska' jajecznice z pomidorami i zoltym
serem. Czasem dodaje paseczki papryki.
Pomidora sparzam, obieram ze skory i kroje w plasterki, a nastepnie - w
przeciwienstwie do tego, co piszesz - zesmazam na oleju az sie zupelnie
rozpadnie (uwaga, pryska strasznie, trzeba przykryc przykrywka). Trzeba
go troche posolic i posypac (nie za duzo) oregano, tymiankiem, bazylia
(ja uzywam mieszanki wloskiej). Roztrzepujemy jajka, solimy i dodajemy
starty zolty ser. Ta mieszanke wylewamy na goraca patelnie z pomidorem.
Ja jajecznice lubie puszysta i mieciutka wiec jej nie 'zeskwarzam' ;-)
za bardzo.
Pozdrawiam
--
GB
|