Data: 2004-04-08 14:25:31
Temat: Re: Jajka faszerowane
Od: "AgaS" <a...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
i jeszcze coś:
Jajka inaczej
Składniki (podane na oko)
ugotowane na twardo jajka
jajko surowe
pieczarki
bułka tarta
olej
natka pietruszki
sól i pieprz
Jajka będące w skorupkach przekrawamy na pół (trudna sztuka ale do
wykonania). Ostrożnie wydrążamy zostawiając samą skorupkę. Skorupki nie
wyrzucamy!!!. Miąższ jajka - białko i źółtko siekamy drobniutko.
Pieczarki kroimy drobno i obsmażamy aby zmiękły (można ew. dodać trochę
cebulki).
Pokrojone jajka mieszamy z pieczarkami i doprawiamy całość do smaku solą i
pieprzem. Farszem napełniamy skorupki jajek.
Tę stronę jajka z farszem maczamy w roztrzepanym jajku. Następnie obtaczamy
w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju (ja smażyłam ze wszystkich
stron).
|