Data: 2003-01-23 10:27:34
Temat: Re: Jak marynowac imbir?
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
waldek:
>>to jest młody imbir. Nie wiem, czy taki kupisz w świeżym stanie. A
>>marynata to ocet i dziebko cukru (i witamina C jako konserwant ;-))
>
> =========
> Waldek (Duzy) , skad ty wiesz takie rzeczy?
>
> waldek (maly)
> =========
bo to też bardzo lubię i kupuję u "mojego" chińczyka, który jest
właściwie indonezyjczykiem (znaczy sieć jest chyba wietnamska (Vinh
Loi), ale obsługa w Berlinie indonezyjska). Pytałem się, co to zacz (bo
ten imbir jest różowy, nie biały). No i mówił, że to młode pędy imbiru
są, a nie korzenie i że z korzeni toto nie wyjdzie. A skład przeczytałem
na opakowaniu ;-)
Waldek
|