Data: 2007-09-30 18:00:16
Temat: Re: Jak odtłuścić zupę?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <i...@b...com> wrote in message
news:13fvoerihle52a2@corp.supernews.com...
> Jacek Ostaszewski wrote:
>
> > Alek pisze:
> >
> >> Ugotowałem zupę na kurczaku. Wyszła bardzo tłusta, nie dało się jeść.
> >> Poszła więc na noc do lodówki a dziś zebrałem z wierzchu zakrzepły
> >> tłuszcz
> >> i jest lepiej. No ale w ten sposób między gotowaniem a jedzeniem
> >> potrzebny
> >> jest dodatkowy czas. Jest jakiś sposób na odtłuszczenie zupy bez
> >> schładzania?
> >>
>
>
> Jest, jak na tych zdjeciach. Bardzo latwy w obsludze i eliminuje
> wiekszosc tluszczu.
>
>
http://images.google.com/images?gbv=2&svnum=10&hl=en
&q=fat+separator&btnG=Search+Images
>
>
> MB
Wystarcza zwykłe zebranie chochlą z powierzchni gotującego się rosołu.
|