Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak ogórkowa, to tylko na kości Re: Jak ogórkowa, to tylko na kości

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak ogórkowa, to tylko na kości

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Tue, 03 Mar 2015 21:17:27 +0100
From: Marsjasz <d...@w...pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.5.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak ogórkowa, to tylko na kości
References: <54f60d80$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
In-Reply-To: <54f60d80$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 41
Message-ID: <54f616e4$0$2187$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.31.209.38
X-Trace: 1425413861 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2187 83.31.209.38:13699
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:362764
Ukryj nagłówki

W dniu 2015-03-03 o 20:37, wolim pisze:
> Nie wiem, jak Wy, ale ja ogórkową gotuję tylko na kościach od karczku.
> Oczywiście wieprzowego. Najlepiej, jak karczek jest fajnie poprzerastany
> mięsem. Na rosole kurczaczym nie smakuje. Na wołowym także.
>
> Zresztą, są takie zupy, do których pasuje tylko jeden rodzaj wywaru.
>
> Dla przykładu, kapuśniak - na żebrach wieprzowych, względnie na golonce.
> Z dodatkiem wędzonki. Ale prym wiedzie wieprzowina.
>
> Flaki wołowe - na wołowinie.
>
> Żurek - na białej kiełbasie - wieprzowej. Choć zdarza mi się gotować na
> kiełbasie wędzonej, jednak tylko swojskiej, znaczy wędzonej osobiście.
>
> Z rosołem bywa różnie, choć mi najbardziej smakuje wołowy.
>
> Pomidorowa - choć tradycyjnie to zupa poniedziałkowa na kurze - ja wolę
> ją na solidnej porcji tłustej wołowiny, bez udziału niedzielnego rosołu :)
>
> Krupnik przetestowany na wszystkim - najlepszy na skrzydełkach.
>
> I jeszcze tylko dla urozmaicenia wątku dodam, że nie znoszę zup, tak
> zwanych, jarzynowych, znaczy wiosennych, jesiennych, itp. Co to za zupa
> bez konkretnego smaku?
>
> A jakie są Wasze spostrzeżenia w temacie zup?
>
> Pozdrawiam,
> MW
>

grochowka na wedzonce, pomidorowa - preferuje na rosole wolowym (jesli
musi byc na miesie), krupnik na zeberkach, kapusniak podobnie ale z
dodatkiem wedzonki lub zeberek wedzonych, zurek jasne ze na bialej
kielbasie i boczku, rosol hmmm najczesciej gotuje na 3 rodzajach
wolowiny typu prega, szponder,lata ale lubie jak dysponuje np. z
bazanta lub wiejskiej kury...
pozdrawiam
Marsjasz

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.03 FEniks
03.03 Ikselka
04.03 Anai
04.03 Marsjasz
04.03 Trybun
04.03 Anai
04.03 Trybun
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Marsjasz
04.03 Marsjasz
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6