Data: 2000-07-13 11:57:39
Temat: Re: Jak "ominac" grill?
Od: Robert Keller <n...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dorota wrote:
> a czy moglabys podac ten przepis?
> dzieki!
> pozdrawiam
> Dorota
>
Zeberka po meksykansku
1 kg zeberek
4 lyzki oleju
3/4 szkl. soku pomidorowego
3 lyzki miodu
2 zabki czosnku
lyzka musztardy
szczypta pieprzu cayenne
papryka
pieprz, sol
Zeberka natrzec musztarda, olejem, pieprzem i pozostawic na co najmniej 2
godz. w chlodnym miejscu. Z pozostalego oleju, soku pomidorowego, pieprzu
cayenne, miodu, soli, pieprzu i rozgniecionego czosnku przyrzadzic sos.
Zeberka polozyc na grillu i piec ok. 20 min., czesto przewracajac i smarujac
sosem. Podawac z warzywami z grilla, ziemniakami pieczonymi w folii lub
pieczywem.
Mam nadzieje, ze to sa wlasnie TE zeberka. No i co mam zrobic, nie posiadajac
grilla? A, przepis znalazlam w jednej ksiazeczce wydawanej przez "Poradnik
Domowy"
Pozdrawiam
Aneta
|