Data: 2004-02-28 09:12:13
Temat: Re: Jak piec mięso.
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In <c1ol3r$1ev$1@inews.gazeta.pl> waldek wrote:
>> Mam tylko pytanie. Jakiego mięsa to dotyczy?
> ====
> Czytam: duże kawałki mięsa średniotłustego lub tłustego.
Dużo to wyjaśnia. ;-)
> Mięso chude
> należy naszpikować słoniną lub alternatywnie zawinąć w cieńkie plastry
> słoniny. Są też śliczne zdjęcia: potężna golonka, wieprzowina (wygląda
> na cały karczek), cielęcina (poznaję po kolorze i kości), gęś, kaczka,
> wołowina z kością (wygląda na szponder), ale znacznie mniejsza porcja,
> oraz ogromna szynka zarówno nadziana, jak też owinięta i obwiązana
> słoniną.
I na to wszystko jedna metoda pieczenia? Kulinarny kamień filozoficzny?
Pomijam już to, że opisan metoda to właściwie duszenie niż pieczenie.
Władysław
|