Data: 2004-04-28 17:16:07
Temat: Re: Jak "przeliczyc" przepis na ciasto?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
:: Solana :: wrote:
> Mam przepis na ciasto na 4 osoby. Zawsze robie go 2 razy wiecej i
> wtedy miesci mi sie w normalnej formie. Teraz musze zrobic go
> wielokrotnie wiecej, tak, by sie zmiescilo na blaszce. Jak to zrobic?
> Metoda prob i bledow? Moze jest tu jakis specjalista od "duzej kuchni"
> i mi podpowie?
>
> dzieki, magda
Ja robie tak: wlewam wode do blachy, w ktorej normalnie pieke wyprobowane
ciasto, do tego miejsca, gdzie siega nieupieczona masa, i mierze, ile tej
wody. Nastepnie wlewam wode do nowej blachy i mierze, ile tej wody. Jesli
2 razy wiecej, to podwojna porcja ciasta, itd.
Latwe?
MB
|