Data: 2003-06-28 21:36:05
Temat: Re: Jak przyrządzić dzwonki z łososia
Od: "Magda Malinowska" <m...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> LOSOS W PAPILOTACH
>
> Na kazda porcje : duzy kwadrat folii aluminiowej
> W kazdy kwadrat nalezy wlozyc po kolei, ukladajac jedno na drugim :
>
> listek (lub dwa) bobkowy (=laurowy)
> duzy plaster cebuli (lub dwa male)
> dzwonko lososia
> spory wiorek masla
> spora lyzke gestej smietany (najlepiej 30 %, ale moze byc 18%)
> sol + pieprz
>
> Z kwadratu nalezy zrobic szczelna paczuszke ("papillote") i piec
> paczuszki
> ok. 20 min w "srednio-goracym". Jest gotowe, kiedy cebula zaczyna
> pachniec.
> Podawac z ryzem na sypko.
Rewelacyjny przepis - rybka była pyszna.
|