Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.thepl
anet.net!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak przyrzadzic szpiak?
Date: Mon, 04 Jun 2001 10:08:45 +0100
Organization: Home
Lines: 33
Message-ID: <h...@4...com>
References: <0...@p...onet.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-8.hawaii.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsg3.svr.pol.co.uk 991646172 1828 62.137.62.8 (4 Jun 2001 09:16:12 GMT)
NNTP-Posting-Date: 4 Jun 2001 09:16:12 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:53462
Ukryj nagłówki
na surowo jak najbardziej - jako urozmaicenie/dodatek do salaty
Moze byc z roznymi rzeczami - na zasadzie, to kto l;ubi). Dobry
jest zwiezy po prostu przelany wrzatkiem - zwiedly szpinak.
Mrozony robie wruzajac te mrozone kawalki do mikrofali (nie
trzeba, ale szybciej i mniej brudzenia), w tzw miedzyczasie
siekam cebulke i szczypiorek jak mam. Osobno tre ostry zolty ser.
Jak sie rozmrozi i ugotuje (?) ten szpinak, to wrzucam do niego
to pokrojone i starte, mieszam, nazad na chwile do mikrofali, w
tym czasie mieszam kwasnej smietany z odrobina maki, dodaje,
niech sie znow zagotuje i voila!
Kiedy w domu jest tylko ser, ktory jedynie sie nadaje do pulapki
na myszy, ALE mam w domu serek topiony kremowy, to sie nie bawile
w ser, smietane i make, tylko to wrzucam w kawalkach. Wychodzi
fajne. Jak dla mnie.
Krysia
>Czesc
>
>Kupilem szpinak.
>Slyszalem ze jest dobrym zrodlem zelaza.
>
>Ale jak to przyrzadzic?
>
>Ponoc ugotowac? Jak dlugo? Czy w ogole? A czy na surowo przejdzie?
>
>Wdzieczny za jakiekolwiek sugestie
>
>Robert
>Największy katalog polskich internetowych tablic ogłoszeniowych
>http://www.ogloszeniownia.z.pl
K.T. - starannie opakowana
|