Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: Adam Majtyka <m...@s...pekao.com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak przyrzadzic szpiak?
Date: Tue, 05 Jun 2001 10:51:13 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 40
Message-ID: <3...@s...pekao.com.pl>
References: <0...@p...onet.pl>
<9ffkdj$6k8$1@news.internetia.pl> <3...@z...fu-berlin.de>
<9fi4c3$me7$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: adam.pbks.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 991730858 8473 195.205.33.204 (5 Jun 2001 08:47:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 5 Jun 2001 08:47:38 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.73 [en] (Windows NT 5.0; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:53679
Ukryj nagłówki
Co wy gadacie!!!
szpinak jest rewelacyjny , nie bede sie dokladnie rozbisywal co i jak
bo tu wszyscy sa fachowcy i sobie poradza,
moje danie ktore mi strasznie smakuje to zapiekanka
robie sie bryje ze szpinaku (podsmazonego na masle z jajkiem itp .. co
lubicie)
dodaje sie kupe czochu - naprawde kupe, bo szpinak potrafi ukryc jego
smak...
i dalej :
ukladam warstwe makaronu do lazanie (tak zeby byl wylozony spod i boki
blachy lub naczynia)
na to rozkladamy ta bryje i wrzucamy w to kawalki fety , na gore druga
warstwa makaronu lazanie
tak zeby sie stykala z ta pierwsza, zalewamy z gory gestym ciastem
nalesnikowym , posypujemy tarym serem
i zapiekamy ..... PYCHA!!!
a.
AgataW wrote:
> Szpinak - na swój sposób dla mnie warzywo bez wyrazu . Moje
> kontakty z wyżej wymienionym to : wspomniana przez innych
> breja z siedzšcym obok rozlazłym jajkiem , ugotowane liście
> z orzeszkami pini i oliwš ( tylko czemu do diabła ppiach tak
> zgrzytał, szanujšca się warszawska restauracja włoska a taki
> piach) i ostatnie podanie szpinaku - na talerzyku,
> zapieczony z żółtym, cišgnšcym się niemiłosiernie,
> naczosnkowanym serem i chyba ta ostatnia wersja jest w
> stanie zachęcić mnie do szpinaku.
>
> A swojš drogš to nie ma gorszych rzeczy ( teoretycznie) w
> makowcu ( maku), zupie ( majeranek) i warzywach
> niedomytych) niż zgrzytajšcy piach.
> AgataW.
|