Data: 2005-06-09 13:30:51
Temat: Re: Jak radzić sobie z kurą?
Od: "Piotr W. Zawadzki" <p...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tatiana wrote:
> > A moim zdaniem jest. Jak jest porcjowana to gotuje się ze wszystkich stron
> > jednoczesnie, a jak jest cała - to gotuje się z zewnątrz i musi dochodzić
> > do środka.
>
> No właśnie. Zwiększamy powierzchnię to której ma dostęp woda :)
Zaraz, zaraz, ale skoro kura jest wypatroszona, powierzchnia gotowania
jest praktycznie taka sama - przecież woda jest także _w_ kurze...
> > Pomijajac fakt, że łatwiej znaleźć garnek*, w którym zmiesći się
> > poporcjowana kura niż taki, w którym zmieści się 3 kilo kury w jednym
> > kawałku.
> >
> > [*] w mojej kuchni znaleźć ;]
>
> Ja taki mam. Właśnie robię w nim rosół :) Ale dziwnie by ta stojąca kura w
> nim wyglądała.
Dlaczego dziwnie? Nie poddawajmy się od razu uprzedzeniom ;-)
--
Śmiech jest silniejszy niż dobre maniery.
|