Data: 2003-04-21 20:05:40
Temat: Re: Jak robicie biały barszcz???
Od: "Persef" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam
> Nigdy nie robiłem barszczu więc proszę o porady..
> Swoją drogą dostałem dziś kaczorka i krew z niego - właśnie się gotuje
> czernina:) Czy tu na grupie są smakosze tej pysznej zupki???
>
> Pozrawiam i życzę Wesołych i sytych świąt.
>
> mleczarz
>
Chodzi o kwaszenie barszczu?
oto sposob:
przygaotowac 1l letniej przegotowanej wody, 20 dkg pszennej maki razowej,
zabek czosnku, skorke razowego chleba, troche cukru i soli. Make wsypac do
kamionkowego garnka, zalac woda, wymieszac, dodac roztarty czosnek, odrobine
soli i cukru oraz skorke z razowego chleba. Garnek przykryc plotnem lub
gaza. W przepisie napisane jest ze zur kisnie ok 5 h (co zastanawiajace bo z
doswiadczenia wiem ze nie jest kwasny przed uplynieciem 24h)
Pozdrawiam
Persef
|