Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak się nazywa...
Date: Sun, 17 Jun 2012 22:22:08 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 38
Message-ID: <1vz116efn5zm$.1kpy3i8rr6n8r.dlg@40tude.net>
References: <11fyt3zzw9pdb.l0coaqmuecqe$.dlg@40tude.net>
<jrdfeg$ccs$3@node2.news.atman.pl>
<s3xbi38s3iy7$.zgppp9jiui5i.dlg@40tude.net>
<jrgc8t$qr4$6@node1.news.atman.pl>
<14zz67viks7lq.1gnenpt49bzn7$.dlg@40tude.net>
<jrle69$p0e$4@node1.news.atman.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: aeow202.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1339964543 14483 79.191.126.202 (17 Jun 2012 20:22:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 17 Jun 2012 20:22:23 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:346807
Ukryj nagłówki
Dnia Sun, 17 Jun 2012 22:20:25 +0200, Paulinka napisał(a):
> W dniu 2012-06-16 11:16, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 16 Jun 2012 00:17:03 +0200, Paulinka napisał(a):
>>
>>> W dniu 2012-06-14 22:44, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Thu, 14 Jun 2012 21:52:27 +0200, Paulinka napisał(a):
>>>>
>>>>> W dniu 2012-06-14 21:39, Ikselka pisze:
>>>>>> ...delikatny sos z owoców, zagęszczony pektynami? Ma on konsystencję
>>>>>> półpłynną, taki jakby kisiel, ale na pewno nie jest z maką ziemniaczaną,
>>>>>> tylko z pektynami. Coś dokłądnie takiego, jak owocowy sos w zestawie z
>>>>>> jogurtem "Fantazja". Istnieje fachowa nazwa tego sosu, ale mi uciekła. Ktoś
>>>>>> zna
>>>>>
>>>>> Po co Ci fachowa nazwa, skoro i tak będzie już Twój? Ikselski i
>>>>> niepowtarzalny 333-)))
>>>>
>>>> Tak? - a dzięki, dobry pomysł.
>>>> :->>>>
>>>
>>> Mama tak robi wiśnie. Jak się z nią zobaczę, to wypytam o przepis.
>>> A jutro się widzę z bratem, to zapytam o jego pomysł na frużelinę.
>>
>> Dzięki, tyle żeby żadnej tam żelatyny czy skrobi nie było. Czyli - nihil
>> novi raczej nie wymyśli...
>>
> No nie wymyślił - kupują gotową :)
Pewnie z żelatyną i/albo skrobią, ble.
> Ale, ale zapytam drugiego brata, bo ten to wykształcony
> ciastkarz-cukiernik w dodatku pasjonat naturalnych rozwiązań, więc może
> coś podpowie. Z mamą się nie widziałam niestety.
OK, to czekam na wypowiedź Autorytetu :-)
--
XL
|