Data: 2005-11-22 12:28:28
Temat: Re: Jak sie robi PYZY ? [ot]
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Barbara Czaplicka wrote:
(...)
> Znacznie pozniej do uzycia weszla paryska bagietka - to juz byly czasy
> Gierka i malenkie piekarenki przyosiedlowe w Warszawie; ale tu tez moge sie
> mylic.. moze to juz byly lata 80.te?
Bagietka rzeczywiście jest późniejsza, ale "bułkę paryską" pamietam
od zawsze i to chyba właśnie był odpowiednik weki :)
>
> Zarowno "parowka" jak i "weka" byly co najmniej 2x grubsze od bagietki.
No to by się zgadzało - bułka paryska :)
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|