Data: 2005-03-07 05:49:11
Temat: Re: Jak się robi "frytki talarki" - takie które podają w restauracji ?
Od: "flashi" <f...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kamil Raczynski" <r...@r...yupe.net> napisał w wiadomości
news:d0flcu$60r$1@inews.gazeta.pl...
> Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> nakibordził(a):
>
> > Tak się powinno robić frytki. Podsmażyć w niższej temperaturze, wyjąć,
> > odsączyć, tłuszcz rozgrzać bardziej i potem smazyć w wyższej
temperaturze do
> > pożądenej rumianości. Ciekawi mnie, co jeszcze się tak robi...
>
> A co daje taki właśnie sposób smażenia?
wlasnie napuchniecie ...
chociaz moze byc u nas problem z tym bo ziemniaki jakie mamy takie mamy...
Trzeba szukac az sie znajdzie takie z ktorych dobre frytki wychodza ... i
ktore wlasnie puchna ...
|