Data: 2005-03-10 16:12:16
Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Od: "Tomek" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jerzy Kozłowski wrote:
>
> > napisz jak ja robiles...
>
> Chyba klasycznie, litr spirytusu, litr portera (EB), pol szklanki cukru,
> czasami waniliowy (teraz nie dalem).
> Porter grzeje, rozpuszczam cukier, studze, ostroznie spirytus i na
> tydzien do sloika, jak osad osiadzie to ...
> No i wlasnie, do tej pory zlewalem a teraz wymyslilem ze przefiltruje.
> Dodam ze nad osadem plyn jest klarowny.
> Nie wszyscy sa w stanie wytrzymac ale ja po rozlaniu do butelek czekam
> jeszcze ok. pol roku.
>
>
> --
> pozdrawiam
> barney
>
> Masz wieksza szanse wygrac na loterii jesli kupisz los - Forrest Gump
Spirytus ze sklepu? Tomek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|