Data: 2003-01-13 10:16:54
Temat: Re: Jak te watrobki?
Od: "dorka" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja mam zapamietany przepis na watrobki z winogronami. Wklejam Ci wiec:
Wartobki drobiowe oczyscic z blon i obtoczyc w mace wymieszanej z
pieprzem
(sowicie). Watrobki smazyc na goracym oleju, na bardzo duzym ogniu,
czesto
odwracajac. Jak sie juz usmaza, powyjmowac i przykryc talerzem, zeby
zanadto nie stygly. Odlac spora czesc tluszczu. Trzy cienkie plasterki
boczku (dla odchudzajacych sie: chudej szynki) pokroic w cieniutkie
paseczki, usmazyc. Na patelnie z wedlina wlac szklanke bulionu (moze byc
z
1/2 kostki rosolowej). Dolozyc ok. 20 dkg przecietych na pol i
wypestkowanych winogron. Gdy winogrona zbledna i zaczna luszczyc sie z
nich
skorki, dolozyc usmazone watrobki i podusic z 5 minut pod przykryciem.
Sosik: pycha
Pozdrawiam.
Dorota
|