Data: 2005-02-19 20:13:40
Temat: Re: Jak to jest z mas???
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Popraw sobie Piotrze kodowanie, bo krzaczysz ;)
Masz UTF-8, powinno byc ISO-8859-2
Pozdrawiam
Kot
piotr wrote:
> Belgrano wrote:
>
>> Witam.
>> Robiê mase do ciasta i rece opadaja doœÌ ze wodnista to jeszcze ma
>> grudki:-((.
>> Oto oryginalny przepis:
>> 1,5 kostki masÂła, 6 zoÂłtek, 1 szklanka cukru, 1 budyn smietankowy, 2
>> Âłyzki
>> mÂąki ziemniaczanej, 2 Âłyzki maki zwyklej, 2 szklanki mleka, 5
>> ÂłyÂżek kawy
>> rozpuszczalnej, 3 Âłyzki wody, 4 Âłyzki spirytusu.
>> Na same sk³adniki to wiekszoœÌ p³ynów i jak ma byc to masa??
>> A i opis jak zrobic:
>> 5 Âłyzek kawy rozpuszczalnej rozpuscic w 3 Âłyzkach wody
>> szklanke mleka zagotowac
>> w drĂłgiej czĂŞÂści mleka rozpuÂściĂŚ budyĂą i mÂąki
>> dodaĂŚ cukier
>> mas³o utrzeÌ z ¿ó³tkami i dodac przestudzony budyù oraz
>> rozpuszczona kawĂŞ.
>> na koniec ucierania 4 ÂłyÂżki spisytusu.
>> No i moÂże ktos wytÂłumaczy mi normalnie jak to zrobiĂŚ tÂą mase i czy
>> uratuje
>> obezna choc ma grudki. :-((
>> Piotr
>>
>>
> a do czego to bo ten budyĹ? to jakoĹ? mi nie za bardzo pasuje nie Ĺźeby
> to byĹ? powĂłd twoich kĹ?opotĂłw ale budyn zawsze Ĺźle mi sie kojarzy
>
>
> piotr
>
>
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|