Data: 2005-02-19 19:52:54
Temat: Re: Jak to jest z mas???
Od: piotr <t...@n...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Belgrano wrote:
> Witam.
> Robi? mase do ciasta i rece opadaja do?ae ze wodnista to jeszcze ma
> grudki:-((.
> Oto oryginalny przepis:
> 1,5 kostki mas?a, 6 zo?tek, 1 szklanka cukru, 1 budyn smietankowy, 2 ?yzki
> m?ki ziemniaczanej, 2 ?yzki maki zwyklej, 2 szklanki mleka, 5 ?y?ek kawy
> rozpuszczalnej, 3 ?yzki wody, 4 ?yzki spirytusu.
> Na same sk?adniki to wiekszo?ae p?ynów i jak ma byc to masa??
> A i opis jak zrobic:
> 5 ?yzek kawy rozpuszczalnej rozpuscic w 3 ?yzkach wody
> szklanke mleka zagotowac
> w drógiej cz??ci mleka rozpu?ciae budy? i m?ki
> dodaae cukier
> mas?o utrzeae z ?ó?tkami i dodac przestudzony budy? oraz rozpuszczona kaw?.
> na koniec ucierania 4 ?y?ki spisytusu.
> No i mo?e ktos wyt?umaczy mi normalnie jak to zrobiae t? mase i czy uratuje
> obezna choc ma grudki. :-((
> Piotr
>
>
a do czego to bo ten budyń to jakoś mi nie za bardzo pasuje nie żeby to
był powód twoich kłopotów ale budyn zawsze żle mi sie kojarzy
piotr
|