Data: 2005-02-19 20:22:19
Temat: Re: Jak to jest z masą??
Od: "Przyklejka>" <hariett@USUN_TOgazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Może błąd tkwi w tym ze żółtka dodajesz do przestudzonej masy. Jak byś
dodał do mleka, mąki i budyniu , wymieszał i to wlał do gorącego mleka i
chwilkę pogotował to wtedy miało by szanse być gęściejsze
A tą masę co masz to moze przez sitko przetrzeć, żeby nie było grudek. co do
gęstosci to nie wiem, zimnego masła moze dodać , nie mam pojęcia
Ja mam sprawdzony przepis na masę budyniową, zawsze mi się udawała, chociaz
dawno nie robiłam
? litra mleka
1/2 szklanki cukru
3 żółtka
2 Łyżki mąki ziemniaczanej
2 Łyżki mąki pszennej
1 budyń waniliowy delekty
Z ? litra mleka odlać ? szklanki. Pozostałe mleko zagotować i dosypać ?
szkl. cukru zwykłego. Do tej ? szkl. mleka dodać 3 żółtka, mąke i budyń.
Wszystko dokładnie wymieszać. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobione mleko z
resztą składników. Zagotować.
Jak ostygnie wymieszać z margaryną Kasią.
--
Kasia
|