Data: 2005-02-19 19:33:05
Temat: Jak to jest z masą??
Od: "Belgrano" <a...@g...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Robię mase do ciasta i rece opadaja dość ze wodnista to jeszcze ma
grudki:-((.
Oto oryginalny przepis:
1,5 kostki masła, 6 zołtek, 1 szklanka cukru, 1 budyn smietankowy, 2 łyzki
mąki ziemniaczanej, 2 łyzki maki zwyklej, 2 szklanki mleka, 5 łyżek kawy
rozpuszczalnej, 3 łyzki wody, 4 łyzki spirytusu.
Na same składniki to wiekszość płynów i jak ma byc to masa??
A i opis jak zrobic:
5 łyzek kawy rozpuszczalnej rozpuscic w 3 łyzkach wody
szklanke mleka zagotowac
w drógiej części mleka rozpuścić budyń i mąki
dodać cukier
masło utrzeć z żółtkami i dodac przestudzony budyń oraz rozpuszczona kawę.
na koniec ucierania 4 łyżki spisytusu.
No i może ktos wytłumaczy mi normalnie jak to zrobić tą mase i czy uratuje
obezna choc ma grudki. :-((
Piotr
|